رفتن به محتوا رفتن به نوار کناری رفتن به فوتر

انواع گیتار را بشناسیم + ویژه ی علاقه مندان مبتدی

مجله ی آموزشی پلتفرم هنرآموز

پیش از آشنایی با انواع گیتار و بررسی آنها ، کمی در مورد این ساز زیبا و خوش صدا بخوانیم .

ساز گیتار از محبوبترین و پرکاربردترین سازهای موسیقی در جهان است و این دلایل مختلفی دارد ، از جمله اینکه با این ساز قادر خواهید بود ملودی و آکورد را با هم و یا منفردا بنوازید . گیتار ها به سادگی قابل حمل بوده و غالبا قیمت های مناسب و اقتصادی آن ،  برای کسانی که در حال انتخاب یک ساز تخصصی برای آموزش هستند ، بسیار جذب کننده است .

برخی از دلایل محبوبیت گیتار

دامنه ی صوتی وسیع  :

گیتار در حدود ۴ اکتاو وسعت صدایی دارد که به نسبت پیانو حدود ۳ اکتاو کمتر است که البته در گیتارهایی با سیم های بیشتر این وسعت گسترده تر هم می شود و این اندازه وسعت صدا برای یک بدنه ی کوچک بسیار فوق العاده و کاربردی است .

منابع بسیار آموزشی   :

با توجه به محبوبیت و گستردگی استفاده از گیتار ، معمولا مطالب جذاب ، منابع وسیع اینترنتی ، دروس و اتود های تمرینی ، نت ها و تبلچرهای آموزشی و قطعات بیشماری برای هنرجویان آن فراهم بوده و حتی آشنایی با انواع گیتار از عناوین پر جستجو در اینترنت  توسط علاقه مندان باشد .

مورد استفاده در سبک های مختلف  :

گیتار ها در اکثر سبک های موسیقی قابلیت همرنگ شدن و همراهی داشته و نقش مهمی در آن دارند  ، سبک هایی همچون پاپ ، راک ، لاتین ، فانک ، جز و … همچنین این ساز برای همراهی با خواننده بسیار محبوب بوده و مورد استفاده است .

قابل تهیه و در دسترس  :

گیتار سازی پر استفاده و محبوب است . طرفداران بیشماری در سراسر دنیا خواهان تهیه و یادگیری آن هستند . این نکته باعث شده تولید کنندگان زیادی به ساخت و فروش آن اقدام کرده و بازار عرضه ی مناسبی و در دسترسی برای هنرجویان داشته باشد . 

مناسب برای شروع   :

اغلب کارشناسان موسیقی  ساز گیتار را از سازهای بسیار مناسب برای شروع آموزش و یادگیری یک ساز موسیقی می دانند . از آن جهت که گرفتن آکوردهای ابتدایی در این ساز ساده بوده و صدا درآوردن از آن در هفته های آغازین با کمی تمرین کاملا امکان پذیر است و انگشت گذاری بر روی سیم های آن با توجه به باره بندی بودن بسیار ساده تر از سازی مثل ویولن یا کمانچه می باشد  .

Guitar Types

اکنون می پردازیم به آشنایی با انواع گیتار :

دنیای گیتار ها بسیار متنوع است و گیتارهای مختلف و مجموعه ای از سازها را شامل می شود که با آن هر سبک و آهنگی قابلیت اجرا دارد .

.

گیتار اکوستیک 

این ساز دارای سیم های فلزی ا ست و  با انگشت یا مضراب نواخته می شود . 

بنابراین ، اگر در اولین روزهای آشنایی با گیتار هستید ، در ادامه ، شما را با انواع گیتارهایی که طی سال های متمادی تغییرات زیادی را نیز پشت سر گذاشته و تا امروز به تکامل رسیده اند آشنا خواهیم کرد .

گیتار آکوستیک
گیتار کلاسیک

دارای سیم های نایلون بوده و بیشتر با ناخن ۴ انگشت نواخته می شود . همچنین نسبت به سبک نوازندگی میتوان از مضراب یا انگشتان برای نواختن استفاده کرد . 

گیتار کلاسیک
گیتار فلامنکو

دارای سیم های نایلون است و بیشتر با ناخن ۴ انگشت نواخته می شود . همچنین نسبت به سبک نوازندگی می توان از مضراب یا انگشتان برای نواختن استفاده کرد .

جنس صدا در گیتار فلامنکو به نسبت گیتار کلاسیک کمی تیز تر و قطر دسته ی آن هم نسبتا کمتر است .

سیم ها نیز به قسمت دهانه ی گیتار و پرده ها ( فِرِت ها ) نزدیکتر بوده اما در گیتار کلاسیک ، پل کمی بلند تر است و باعث می شود که سیم ها از فِرِت ها فاصله ی بیشتری داشته باشد .

گیتار فلامنکو

گیتار فلامنکو بر خلاف گیتار کلاسیک که کوک بسیار دقیقی دارد ، معمولا به صورت نسبی و تقریبی و بر اساس صدای خواننده کوک می شود .

گیتار الکتریک 

دارای سیم های فلزی است ،  بیشتر با مضراب نواخته می شود  ولی نوازنده های زیادی هم با انگشت می نوازند . 

گیتار الکتریک
در ادامه ی آشنایی با انواع و شکل های گیتار ، موارد دیگری نیز دیده می شود
گیتار باس

.

از انواع دیگر گیتار در بحث آشنایی با ساز گیتار می توان به موارد زیر نیز اشاره کرد .
  • گیتار ۷ سیم
  • گیتار ۸ سیم
  • گیتار ۱۲ سیم
  •  
  • گیتار سوپرانو
  • گیتار التو
  • گیتار باریتون
  • گیتار باس
نوازنده گیتار

اندازه ی  گیتار

هنرجویان مبتدی و علاقه مندان باید بدانند که اولین نکته مهم در انتخاب ساز ، اندازه مناسب ساز است  .

ساز گیتار در اندازه  2/4 برای کودکان ساخته می شود . گیتار ۳/۴  برای نوجوانان و افرادی که ترجیح می دهند ساز کوچکتری داشته باشند ، توصیه شده  و گیتار ۴/۴ هم تقریبا رایجترین است که با اندازه  بدنه ی متفاوت ارایه می شود . 

جنس سیم های گیتار

سیم گیتار به طور کلی از جنس نایلون یا فلزی تولید می شود ، گیتار های با سیم نایلون رواج بیشتری داشته و به خاطر آسانتر بودن گرفتن سیم ها ، برای افراد مبتدی توصیه می شود .

ارسال نظر

اشتراک خبرنامه

درخبرنامه عضو شوید و از آخرین اخبار مطلع گردید

[yikes-mailchimp form="1"]